Kategoriler
Manşet Siyaset

Ali Yaman, Şükrü Genç’e Ayazağa’yı sordu

SARİYERGAZETESİ.COM – HABER MERKEZİ

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ali Yaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e Ayazağa’ya verilen sözlerin üzerinden geçen zamana rağmen neden herhangi bir çalışma yapılmadığını sordu. Genç’e “Ben sizlerin rızası olmadan hiçbir evrak imzalamayacağım” sözlerini hatırlatan Yaman, konuşmasının ardından Şükrü Genç’e kutusunda “Ayazağa halkı sorunlarının çözümü için imza bekliyor” yazan kalemi hediye etti.

İşte AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ali Yaman’ın meclis konuşması:

Ayazağa Mahallesi adına söz almış bulunmaktayım. Hepinizin bildiği gibi Ayazağa Mahallemiz 2013 yılında Sarıyer’e bağlandı. Ayazağa, Maslak, Huzur Mahalleleri Sarıyer’e bağlanmasıyla birlikte Belediyemizin Bütçesine adeta can suyu oldu. Sadece bu üç mahallenin bütçeye katkısı yüzde 35’in üzerinde, Ayazağa Mahallemiz, 2020 yılı verilerine göre Sarıyer’deki Mahallelerin en büyük nüfusuna ve seçmenine sahiptir. Aynı zamanda burası çok önemli nüfus ve seçmen olarak Sarıyer’in 13 Mahallesinin toplamından daha büyüktür.

Sevgili Arkadaşlar, 2016 yılında Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi guruplarının oy birliği ile, Mahallemizin İmar planları Belediye Meclisinden geçmiştir. Burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Tabi bu kürsüden de çok konuşuldu, vatandaşlarımızın tapu alması ve imar planlarının çıkması da, maalesef sorunlarımızı çözmüyor. Deprem riskiyle her an karşı karşıyayız. 1999 depreminde özellikle mahallemizde bazı binaların hasar aldığını, vatandaşlarımızın imkanları olmadığı için, hala buralarda oturduklarını biliyoruz. Diğer komşularımız olan, Beyoğlu, Kağıthane, Beşiktaş, Eyüp, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerimiz, yerinde dönüşüm veya kentsel dönüşümle ilgili, ciddi anlamda mücadele verdiklerini görüyoruz. Bizler de Sarıyer Belediyemizden özellikle bu konularda, elini ve gövdesini taşın altına koymasını bekliyoruz. Aksi takdirde hepimiz o taş yığınlarının altında kalabiliriz. Belediye Başkanımız 2016 yılında, mahallemizde yaptığı konuşmalarda, dönüşüm ile ilgili ada ada tüm vatandaşlarımızı bilgilendirme sözleri vermişti. Ama ne gelen oldu ne giden! Ayazağa Mahallemizin en büyük şansızlığı 25 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmesidir.

CHP arkadaşların seçim öncesi, tapu fiyatlarıyla ilgili, Sarıyer Belediyesi’nin 100 küsur parseli nasıl 250’TL’ye verdiyse, diğer tapuları da aynı bedellerle vereceğiz sözünü, buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum, Ayazağalılar verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

Sn. Başkan, hani dedim ya; Ayazağa 13 mahallenin toplamından daha büyük diye, Ayazağa’nın gerçekten çok sorunları var. Sarıyer ve Ayazağa halkı, bu kürsülerden bizlerin sorunlarını çözün diye, bu meclise yetki verdi. Biz AK Parti gurubu ve cumhur ittifakı olarak, vatandaşlarımızın bizlere verdiği sorumluluğun bilincinde olup, halkımızın da haklarını koruyarak, Ayazağalı vatandaşlarımız adına Sn. Şükrü Genç başkanımıza sormak istiyoruz: 2014 seçimlerinde, Ayazağa halkına verdiğiniz, seçim vaatlerinizi hala neden gerçekleştirmediniz.

Hafızalarımızı tazelemek için neydi bu vaatler;

1- Ayazağa Dereboyu Rekresyon ve Su Parkı Projesi

2- Ayazağa Semt Spor Alanları

3- Yerinde Dönüşüm Söz Hakkı Sarıyerlinin Olacak

Bu projelerin üzerinden, bugün itibari ile değerli arkadaşlar tam 2528 gün geçti yani 6 yıl 11 ay geçmesine rağmen maalesef bugüne kadar bir çivi çakılmadı.

Yine 2019 Seçimlerinde, Ayazağalı vatandaşlarımıza verilen vaatler neydi?

  1. Ayazağa Meydan Düzenlenmesi (Ufak Bir çalışma yapıldı yeterli değil. )
  2. Ayazağa Halk pazarının sabit yere taşınması

Bu vaatlerin görseli olmadığı için buradan gösteremiyorum.

Değerli arkadaşlar bu vaadlerinde bugün itibari ile üzerinden tam 703 gün geçti yani 1 yıl 11 ay geçmesine rağmen maalesef başkanım bunlarda hayata geçirilemedi. Ayazağa halkına verilen sözler hep havada kaldı.

Sn. Başkan, bir kaç tane daha Ayazağa’nın farklı sorunlardan ve çözümlerinden de bahsedecek olursak,

  • Tüm sokak araları köstebek yuvasına döndü, hava şartları düzeldiğinde acil asfaltlanması lazım,
  • Trafik Sorunu için halk pazarını kaldıralım. Ayazağa girişine battı çıktı kavşak yapalım. Yeni yapılan yolların bölünmesini tamamlayalım.
  • Yeşiltepe’ye özellikle yaşlı vatandaşlarımız için ATM koyalım.
  • Kapalı otobüs duraklarının yapılmasını sağlayalım.
  • Salih Bayraktar Başkanımızın büyük uğraş verdiği, ormandan tüm tahsislerini yaptığı, Kurtyolu diye bilinen yolun İBB’ye acil ihalesini yaptıralım. Orayı alternatif yol ve yürüyüş alanları olarak kullanmaya başlayalım.
  • Tek yön ve ters yönler için ilgili birimler ile görüşüp, tabela ve yol düzenlemeleri yaptıralım ki. Vatandaşlarımız gereksiz yere yüklü miktarda ceza yemesinler.
  • Özellikle çocuklarımızın güzel zaman geçireceği, içinde basketbol sahaları, kaykay alanları olan güvenli parklar yapalım.
  • Gençlerimizin en büyük ihtiyacı olan kütüphane sorununu ele alalım. Rauf Denktaş Kültür Merkezi içinde olabilir. Bunlar sadece sorunlarımızdan belli başlı olanları,

Sn. Başkan değerli arkadaşlar,

Şükrü Başkanın çoğu konuşmasında söylediği bir sözü, size dinletmek istiyorum.

Başkanımız Ayazağa’da bir konuşmasında diyor ki,

“Ben sizlerin imzası olmadan, sizlerin rızası olmadan, sizlerin ikrarı olmadan hiçbir evrak imzalamayacağım” diyor.

Sn. Başkanım,

Az önce bahsettiğim tüm sorunlarda, Ayazağalı vatandaşlarımızın hepsinin rızası vardır. Belediye olarak yeter ki siz tapu fiyatlarının seçim öncesi dendiği gibi ucuz olmasına, kentsel dönüşüme, trafik sorunlarına, sokak aralarının asfaltlanmasına, halk pazarının kaldırılmasına, yeni yolların açılmasına, kapalı otobüs duraklarının yapılmasına, ters ve tek yön yolların düzeltilmesine, seçimlerde verdiğiniz vaatlerin gerçekleştirilmesine, gençler için büyük bir sorun olan kütüphane sorununa el atın.

Biz artık sizden söylem değil icraat bekliyoruz. Bu konulara gönül rahatlığı ile imza atabilirsiniz. Bende kırk bin vatandaşımızın yaşadığı, Ayazağa Mahallemiz adına, bu hizmetleri imzalamanız için, size bir imza kalemi hediye etmek istiyorum. Kalem bizden imza sizden, diyor sorunlarımızın biran önce çözülmesini bekliyoruz.

Değerli arkadaşlar, Sn. Başkana kalemi bizzat vermek isterdim. Biz mecliste Sarıyer’in önemli sorunlarını konuşmak için buradayız. Sarıyer’in sorunlarından daha önemli konuları var galiba başkanın, o yüzden kalemi CHP Grup Başkanı Nizamettin bey’e veriyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.