Kategoriler
Gündem

Şişli Belediyesi'nde "devletin malı deniz" gibi ihale!

SARİYERGAZETESİ.COM- BEKİR BATU- ÖZEL HABER

Muammer Keskin’in başkanlığını yaptığı CHP’li Şişli Belediyesi’nde düzenlenen bir ihale, belediyelerdeki savurganlık ve israf anlayışının geldiği son noktayı gözler önüne serdi. Yaklaşık 1 milyar liralık borcuyla İstanbul’un borç batağındaki belediyelerinin başında yer alan Şişli Belediyesi, pandemi dönemi nedeniyle kimi sanatçılarla “online sohbet” için hizmet alımı yaptı. İnternet ortamında online yapılacak sohbet için belediye kasasından tam 301 bin 900 lira çıkacak.

“ONLİNE SOHBETE” 301 BİN LİRA ÖDENECEK

Şişli Belediyesi tarafından açılan ” Covid 19 pandemi sebebiyle online etkinlikler kapsamında “Sanatçılarla Online Sohbetler” hizmet alımı ihalesi 25 Ocak 2021 tarihinde Şişli Belediye Başkanlığı Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Hizmet süresi 5 gün olan ihale, 4734 sayılı yasanın 21-F maddesine göre pazarlık usulü ile yapıldı. Yani ihaleye hangi şirketlerin gireceğini Şişli Belediyesi kendisi belirledi. Ancak belediyenin ihaleye davet ettiği 2 şirketten sadece birinin teklifi geçerli kabul edildi. Yaklaşık maliyeti 308 bin lira olan ihaleyi SİNA Prodüksiyon Danışmanlık Medya Ajans Organizasyon Ticaret Limited Şirketi aldı. Şişli Belediyesi ile söz konusu şirket arasında 10 Şubat 2021 tarihinde ihale sözleşmesi imzalandı. Şirket 10-15 Şubat tarihleri arasında belediye adına sanatçılarla “online sohbet” yapacak ve bu hizmet karşılığında da Şişli Belediyesi’nden 301 bin 900 lira alacak.

KAFA KARIŞTIRAN SORULAR!

Yaklaşık 1 milyar liralık borçlarına rağmen Şişli Belediyesi’nin, ikili ilişkilerle hiç para ödenmeden yapılabilecek bir iş için neden 301 bin lira ödemek istediği ve davet usulü ile yapılan böylesi kazançlı bir ihaleye neden sadece 2 şirketin katıldığı ve ihalede bir şirketin nasıl tek başına kalabildiği merak konusu oldu. Gazetemize açıklama yapan belediye içindeki kaynaklar, “Bu ihaleyle ilgili İçişleri Bakanlığı ve savcılık soruşturma açmalı. Belediye gırtlağına kadar borçtayken böyle bir iş için ihale yapılır mı, bu paralara yazık değil mi? İhale süreci ve işleyişi de incelenmeli” şeklinde konuştular.

                                                                   ***

İŞTE O İHALENİN BELGELERİ

Devamı gelecek!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.