Kategoriler
Gündem Manşet

Büyükdere’de o sokakta isyan ettiren karmaşa!

SARİYERGAZETESİ.COM – ÖZEL HABER

Sarıyer’in sakinliğiyle ve tarihi dokusuyla gözde mahallelerinden biri olan Büyükdere’deki, Hançerli Çavuş Sokağı’nda yaşayan mahalle sakinleri oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Büyükdere’de ana caddeye uzanan dik yokuş sokaktan inişin yasak olması ve tek yön olmasına rağmen bu kurala uymayan sürücülerin aşırı hızı ve dikkatsizliğiyle her gün kazalara sebep olan olaylar yaşanıyor. Hançerli Çavuş Sokağı’nın yanında yer alan Hacet Sokağı’ndan Büyükdere’ye yapılması gereken inişlerin buradan yapılmıyor oluşu nedeniyle kazalar meydana geliyor.

SOKAĞIN HUZURUNU KAÇIRDILAR

Büyükdere’nin oldukça huzurlu ve sessiz sokaklarından biri olan Hançerli Çavuş Sokağı sakinleri yaşadıkları stresi Sarıyer’de halkın sorunlarını sık sık dile getiren Sarıyer Gazetesi’ne anlattılar. Dar ve dik bir yokuş olmasının yanı sıra yerdeki taşlarının aşırı hız nedeniyle yerinden sökülmesi kaza risklerini arttırıyor. Ayrıca sokakta yer yer oluşan çökmeler nedeniyle de yukarıdan çok hızlı inen araçlar bu çökmelerde sarsılarak binalara çarpıyor. Geçtiğimiz günlerde sokağa hızla giren bir kamyonet ise ahşap bir evin çatısını sıyırıp geçti ve maddi hasar meydana getirdi. Öte yandan büyük bir gürültü ve hızla sokaktan geçen araçlar yaşlı ve çocuklu ailelerin de stresini arttırarak kabusu haline geldi.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ YOK!

Büyükdere’den yukarıya doğru sadece çıkışa açık olan Hançerli Çavuş Sokağı’nda iniş de yapan araçlar her gün karşı karşıya geliyor ve birçok kazaya ramak kalıyor. Özellikle akşam saatlerinde artan yoğunluk nedeniyle sık sık kornaya basan hatta araçlarından inerek kavga eden vatandaşların davranışları o sokakta yaşayan herkesin ortak rahatsızlığı haline geldi… Sarıyer Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar, sokakta yaşanan kazaların evlere ve sokağa hasar verdiği için tarihi yapının da değişmeye başladığını söylediler. Sokaktan süratle inen araçların saçtıkları tehlikeyle adeta diken üstünde kaldıklarını, can ve mal güvenliklerinin kalmadığını da belirttiler.

SOKAĞA TABELA İSTİYORLAR

Yeterli sayıda ve dikkat çeken tabelaların olmamasından dolayı yaşanan bu aksaklığın bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekleyen vatandaşlar önce canlarını sonra da evlerini korumak için demir trabzan yaptırmak gibi çeşitli önlemler de aldı. Ancak sokaktaki bu iniş-çıkış kaosuna elbette çözüm olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi’ne başvurarak sokaklarında yaşadıkları bu durumu anlatan vatandaşlar yetkililerden çözüme yönelik çalışmanın yapılacağı günü bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.