Kategoriler
Eğitim Manşet

Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yemek yarışması

SARİYERGAZETESİ.COM – HABER MERKEZİ

Geçen yıl öğrenciler arasında büyük bir heyecan yaratan ve bu yılda öğrencilerin sabırsızlıkla bekledikleri Yemek Yarışması’nın ikincisi Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Öğrenciler uzun zamandır hazırlandıkları bu yarışmada hünerlerini sergileme fırsatı buldular. Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mutfak atölyesinde, daha önce yapılan bir ön eleme sonucunda finale kalan 8 yarışmacı gurup bir saat boyunca en iyi yemeği yapmak için ter döktü.

Gastronomi üzerine söyleşi de yapıldı

Yarışmanın jüri üyeliğini ise GASTRONOMETRO’nun saygın şeflerinden Vedat Demir ve Murat İlke Özipek gerçekleştirdi. Yarışma sonrasında program, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sedat Özdemir moderatörlüğünde konferans salonunda gastronomi üzerine söyleşi şeklinde devam etti. Öğrencilerin şeflere soru sorma fırsatı da bulabildikleri ve büyük ilgisi ile devam eden söyleşinin ardından öğrencilerin sabırsızlıkla bekledikleri ödül törenine geçildi.

Dereceye giren öğrenciler büyük sevinç yaşadı

Büyük bir heyecanın söz konusu olduğu bu anlarda 1.liği 11-C sınıfından Cemre AYDIN ve Zehra Nur BEŞLİ hazırlamış oldukları ‘ Pancarlı Kırık Buğday Eşliğinde Kızılcık Soslu, Hardal ve Fıstıklı Kuzu Pirzola ‘ ile kazandılar. Yarışmada 11-B sınıfından Eda ULUTAŞ ve Ebru DURMAZ, 2. olurken aynı sınıftan Ercan COŞKUN ve Ayşe AKBABA 3. olarak büyük bir sevinç yaşadılar. Yarışma da dereceye girenlere madalyalarını ve hediyelerini takdim eden şefler öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir