1957’de Bostancı ailesinin açtığı Kireçburnu Fırını yıllar içinde devleşti, ünü Sarıyer’i aşıp tüm İstanbul’a ve bölgeye yayıldı. 60 yıllık meşhur fırını bugün ailenin üçüncü kuşak temsilci Yiğit Bostancı işletiyor. Lüks ekmek ve galeta üretimi ile sektöre giren, bugün ise onlarca çeşit lezzetleri müşterileriyle buluşturan mekanın genç patronu Bostancı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
NEVRA YERLİKAYA- ÖZEL RÖPORTAJ
Türk lezzetleri dışında dünya mutfağından lezzetlerin de yer aldığı 60 yıllık meşhur Kireçburnu Fırını’nın sahibi Yiğit Bostancı, mekanın kapılarını Sarıyer OLAY’a açtı, başarısının sırlarını anlattı.
Kireçburnu’nun en köklü geçmişe sahip işletmesi Kireçburnu Fırını’nın üçüncü kuşak genç bir temsilcisi olmak size neler hissettiriyor?
1900’lerin başında Çamlıhemşin’den Rusya’ya uzanan fırıncılık serüveni bizimle devam ediyor. Bizler 3. kuşak temsilcileri olarak markamızı daha da güçlendirmek ve ismimizi daha da yaygınlaştırmaya çalışmaktayız.
“ÜRÜNLERİMİZE TALEP ARTIYOR”
Hikayesi 1957 yılında başlayan ve devleşen Kireçburnu Fırını’nın son kuşak temsilcisi olarak fırının bugünkü halini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kireçburnu Fırını yıllardır değişmeyen lezzetlerin adresi olmayı sürdürmekte ve başarısını devam ettirmektedir. Kireçburnu Fırını olarak doğal ve lezzetli ürünlerimizi müşterilerimize daha kolay ulaştırmak adına ulusal ve yerel zincirlerde yaygın hale getirdik. Günümüzde Kireçburnu Fırını ürünleri ülkemizin tüm illerindeki market zincirlerinde bulunabilir durumda ve her geçen gün ürünlerimize olan talep artmaktadır.
Yalnızca Sarıyer’de değil İstanbul ve çevre illerde de çok tercih edilen marka olan işletmenizi diğer işletmelerden farklı kılan şeyler nelerdir?
Kireçburnu Fırını, 60 yıldır sürdürdüğü kalite ve hizmet anlayışını değiştirmeden yoluna devam ediyor. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutma anlayışı içerisinde hareket etmekteyiz. Malzemelerimiz en doğal ve kaliteli olanlarından seçilir ve geleneksel yöntemlerimiz ile en uygun kıvamda servis edilir. Müşterilerimiz de bu farklarımızdan dolayı bizi tercih eder.
“DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIYORUZ”
İşletmede özellikle önemsediğiniz şeyler neler?
Kireçburnu Fırını, ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar ve tüm çalışmalarını bu yönde yapar. Tedarikçilerimizi özenle seçer ve hammaddelerimizi en doğal ve kaliteli üretim yapan değirmen ve üreticilerden alırız. Doğal ürünler varken asla katkı maddeleri ve tatlandırıcılar kullanmayız. Bizim için basit ama kaliteli malzemeler mükemmel hamur demektir.
‘Kireçburnu Fırını’nın en büyük mirası insana ve doğaya saygı’ sloganını fırının bugün ki halini değerlendirerek açar mısınız?
Bizim işimiz insan odaklı bir iş ve önceliğimiz insana saygı, çünkü insanlar doğal ve kaliteli lezzetleri tüketmeyi hak ediyor. Bir diğer önceliğimiz de doğaya saygı. Çünkü doğayla bir ahenk içinde yaşamaktayız ve onun bize sunduklarının kıymetini bilmemiz gerekir, bunun sürdürülebilir olması için gayret göstermemiz gerekiyor. Bugüne dek bu inanışla çalıştık, bundan sonra bu hassasiyetimiz devam edecek.
“TORUNLARIYLA GELEN MÜŞTERİLERİMİZ VAR”
Kireçburnu Fırını’nın eşsiz lezzetleri dışında, dikkat çeken bir konsepti de var. Bu anlamda fark yaratan işletmenin başlıca prensipleri neler?
Konseptimiz ustalıkla hazırlandı. Kireçburnu Fırını’nın yıllardır değişmeyen eşsiz bir konsepti ve hizmet anlayışı var, bu anlayışı bozmadan faaliyetimiz devam etmektedir. Geçmiş yıllarda dedeleri ile birlikte gelip alışveriş yapmış müşterilerimiz, günümüzde aynı şekilde torunları ile birlikte gelmekte ve geçmişte yaşadıkları aynı duyguyu hissedebilmektedir. Hizmet anlayışımızda hijyen de ön planda. Gıda işi yapıyoruz ve aynı zamanda göze de hitap ediyoruz. Bu anlamda, mekan içinde ve elbette mutfakta hijyen kurallarına önem veriyoruz.
Lüks ekmek ve galeta yapımı ile başlayan lezzet maceranız zaman içinde çeşitlendi. Fırında üretilen ürün çeşitleri neler?
Açıkça söylemek gerekirse Kireçburnu Fırını bir anlamda, bir sanat okulu olarak düşünülebilir. Yarım asır önce basit bir ekmekle başlayan bu okul, bugün bünyesinde dünyanın her yerinden çıkmış lezzetleri sevenlerine sunmaktadır. Fırınımızda klasik pasta ve börek çeşitleri dışında deneyimli ustalarımızın ellerinden çıkan farklı lezzetler de sunulmakta ve hepsi müşterilerimiz tarafından çok beğenilmektedir.
Kireçburnu Fırını markasını daha da yaygınlaştırmak adına şubeleşmeyi düşünüyor musunuz?
Müşterilerimiz yıllardır, şu anki mağazamızdan alışveriş yapmaya uzak yerlerden geldiler ve markamızın bilinirliği oldukça arttı. 2017 yılı içerisinde yapacağımız yatırımlar ile markamızı İstanbul içinde yeni bir noktada tüketicilerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor.
Lezzetlerinizden vazgeçmeyen Sarıyerliler’e ve İstanbullular’a söylemek istediğiniz şey var mı?
Ben teşekkür ederim. Bir asırdır bölgede lezzet durağı olan fırınımız, yenilenerek damaklara hitap etmeye ve lezzetseverlerin adresi olmaya devam edecek. Bütün misafirlerimize teşekkür ederim.
“60 yıllık Meşhur Kireçburnu Fırını’nın genç patronu Yiğit Bostancı; “Kireçburnu Fırını sanat okulu gibidir”” için 2 yanıt
Aldığımız hiç bir üründen memnun kalmadık..simitler çok sertti..ıspanaklı su böreğinin tadı bir garipti..ailecek midemiz bozuldu..tam buğday ekmeğinin altıda kömür gibi yanmıştı..iki üç parça aldığımız ürüne ise 75 tl ödedik..resmen hayal kırıklığına uğradık..
Yer olsun mekan olsun yiycekleri olsun 10 numara 5 yıldız ama calistirdiklari bir eleman yuzunden mekana artik gitmiyorum sacinin ustunu uzatmis bide boymis gey gibi ukala ukala tavirlar yemekleri verirken resmen tukmuk fskiriyo yiyceklerin icine kalkin gidin der gibi sırf orda krnarda durup bayan elemanlarla konussun diye boylesaygin bir is yerinin boyle elemanlar calistirdigina inanamiyorum