Kategoriler
Arşiv

Gülizar Demirle Serbest Kürsü’de bu hafta Yonca Kebap’ın sahibi Atakan Yıldız ile söyleşi.

Sarıyer Merkezde YONCA İSKENDER KEBAP ‘ın sahibi Atakan YILDIZ ile ilk SERBEST KÜRSÜ ropörtajımızı gerçekleştirdik. YONCA KEBAP terası muhteşem deniz manzaralı, diğer tarafı yola bakan 2 katlı bir yer. Alt katı kebapçı, üstkatı da oldukça büyük bir kafe restoran.

atakan-yildiz-soylesi

-Atakan Bey sizi biraz tanıyalım mı?

-Bildiğiniz kebapçıyım… Sarıyer’ de 20 senedir işletmecilik yapıyorum. Mekan 30 senelik. Daha önce sulu yemek yapılıyordu. Biz devraldığımızda kebapçıya çevirdik. Şimdi de iskender ismini alarak işimize devam ediyoruz. Etin bir kısmını memleketten, bir kısmını da burdan bildiğimiz kasaplardan alıyoruz. Et konusu hassas olduğu için çok dikkat ediyoruz. Etimizi biliyoruz. Ürünlerimizi çok dikkatli seçiyoruz. Bir aile ortamında müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu iş bizim işimiz. Dile kolay. 20 senemizi eskittik Abimize yardım edelim diye girdik. Bu güzel mekanda kaldık.

-İnsanlar size epey uzak yerlerden özellikle iskender yemeye geliyorlar. İyi bir iskender nasıl yapılır?

-İyi bir iskender iyi bir usta tarafından iyi bir dönerden yapılır. Döner eti bir gün önceden terbilye edilerek bekletilir. Bir gün sonra pişirilir. Tabi tereyağı ve yoğurdu da çok önemli. İskenderi bilen ustaların elne bırakacaksınız.

-Peki 20 sene sonra İskender ismini nasıl aldınız?

-İskenderi zaten yapıyorduk. Sadece ismini aldık. Lezzet aynı lezzet. Hizmet aynı hizmet.

-Müşterileriniz mekanın en çok neyini seviyorlar?

-Mekanımızın aile ortamını, deniz manzaralı açık hava terasımızı çok seviyorlar. Otoparkımız olduğu için bizi tercih ediyorlar. Çok eski Sarıyer’ li bir aile olduğumuz için bizi tanıyorlar ve biliyorlar. Ayrıca Sarıyer dışından da haftasonları gezmeye gelen insanlar da bize geliyorlar.

-Kimlerdir bu müşteriler?

-Yabancı turistler var. Avrupalı, Asyalı her milletten müşterimiz var. Sarıyer’in yerli halkı da var. Ayrıca İstanbul’un diğer ilçelerinde yaşayan, bizi bilen ve ısrarla vazgeçmeyen müşterilerimiz var.

-Deniz manzaranız çok güzel bir terasınız var. Orda neler yapıyorsunuz?

-Terasımız denizi de sokağı da görüyor. Daha dinlenme alanı, buluşma noktası gibi… Ağırlıklı kafe gibi çalıştırıyoruz terasımızı. Dostlarımızdan düğün, bayi ve dernek toplantıları, doğumgünleri için yer isteyen olduğunda bu tip etkinlikleri çok rahat gerçekleştirebiliyoruz. Terasımız açık ve kapalı alan olarak 300 misafiri ağırlayabilecek kapasitede. Yemekli, yemeksiz tüm etkinlikleri yapabiliyoruz. Ayrıca fiyatlarımız da piyasaya göre oldukça uygun.

-Sporcu bir kimliğiniz olduğunu biliyoruz. Bu konuda birşeyler söylemek ister misiniz?

-Sporu çok seviyorum. Sporu seven insan yapabilir. Spor yapmak için kalbinizde ve zamanında özel bir yer ayırmak gerekir. Spor yapamadığım zamanlar huzursuz oluyorum. 10 yıl Sarıyer’in resmi dövüşçüsü olarak Boks İhtisas Kulübünde spor yaptım. Ama artık amatör olarak devam ediyorum.

-Sanatla aranız nasıl?

-Valla sanatı izleyici olarak çok seviyorum. Takip etmeye çalışıyorum. Keşke sanatla ilgili bir alanda yeteneğim olsaydı…

-Sanatçı müşterileriniz var mı?

-Tabi. İsim verecek olursak İskender PAYDAŞ, Hande YENER, Alişan sanatçı misafirlerimizden bazıları.

-Peki buraya gelemeyenlere paket servisiniz var mı?

-Telefonu kapatmadan paket elinizde! O kadar iddalıyız paket serviz konusunda. Kilyos’tan Bahçeköy’e kadar paket servis yapabiliyoruz.

-Atakan Bey bir de sizin sokakta yaşayan hayvanlara karşı özel bir hassasiyetiniz olduğunu gördük…

-Evet çok severim. Bir zamanlar arabamın bagajında kedi-köpek maması ve su bulunduruyordum . Daha sonra artık yemekleri kovalara koyup her akşam yol güzergahında belli noktalarda sokak hayvanlarını beslemeye başladım. Herkese de öneririm. İnanılmaz güzel bir duygu.

 

YONCA İSKENDER KEBAP İLETİŞİM:

0212 242 34 18

Yeni Mahalle Cd. NO: 40 Sarıyer

“Gülizar Demirle Serbest Kürsü’de bu hafta Yonca Kebap’ın sahibi Atakan Yıldız ile söyleşi.” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir